Vilka är vi?

Vi är familjen Bertilsson och tillsammans med vår personal driver vi Skoogs Krog, Skoogs Bistro & Deli samt Skoogs Logi.

Vi flyttade till Funäsfjällen 2007 med tanken att “stå i liften och leva ett lugnare liv” - riktigt så blev det inte.
Det enda boendet till salu låg ovanpå en krog, närmare bestämt Skoogs Krog, och på den vägen är det.
Sedan dess har vi varit i ständig utveckling och fortsätter framåt, exakt var vi hamnar får tiden utvisa.

  • Mamma Malin

    Mamma Malin - vår fantastiska mamma som med kärlek dukar fram frukosten, kokar marmelad, bakar bröd och sköter om våra hotellrum - och hennes hatkärlek “Tvättstugan”.

  • Pappa Thomas

    Världens bästa Thomas! Ingen kan hitta på lösningar som honom, sen hur bra resultatet blir varierar. Vår egen lilla hustomte som enligt han själv är “enkel och billig i drift”

  • Storebror Emil

    Vi brukar beskriva det som att “Emil kastar upp alla bollar, och vi andra försöker fånga så många som möjligt” - och det stämmer nog ganska bra. Idéerna flödar och man vet aldrig vad som ska hända härnäst. Dessutom är han en förjävla bra kock!

  • Storebror Rasmus

    Är det möjligt att inte känna sig välkommen när man möts av honom? Nej, vi tror faktiskt inte det. Han är familjens sociala geni med en otrolig kunskap och känsla för vin!

  • Mange

    Vår trogna Mange som varit med oss otroligt många år. Det är få som kan laga så många tallrikar på så kort tid med så hög kvalité som han! Och samtidigt vara så glad.

  • Staffan

    Det finns nog ingen som är så skicklig på att ta tillvara på mat som Staffan, eller lagar så god lunch heller för den delen!

  • Maja

    Maja - alltid glad och solbränd efter dagarna på fjället! Hon möter alla med ett stort leende och är inte still i många sekunder på en dag!

  • Elin

    Vår nyaste stjärna som aldrig är rädd för att hugga i där det behövs! Alltid glad och alltid på språng!

Kort om vad vi står för

Odlingar

I skrivandes stund har vi ca 400m2 odlingar belägna på bland annat på Funäsdalsbergets branta sydsluttningar och Emils trädgård. Vi odlar olika sallader, rotfrukter och kryddor. Emil kämpar även för att få äppelträden att trivas, och i somras fick mamma Malin äntligen göra saft på FunäsFläder! Odlingarna är en viktig del i vår verksamhet, dem för oss ett steg närmre vår vision om att bli självförsörjande.

Lokala entreprenörer

Utan alla underbara företagare i och runtom Funäsfjällen hade vi inte kommit så långt som vi gjort. I så lång utsträckning vill vi gynna och arbeta tillsammans med lokala entreprenörer, vi tror att det gynnar både oss och dem. Vi köper kött och fisk från Ljusnedal, Tännäs och Långå, porslin från lokala hantverkare, grönsaker och mjöl från gårdar i Jämtland och mycket mer.

Vin & dryck

Vår dryckeslista innehåller hantverksmässiga drycker och likt allt annat vi gör genomsyras även den av vårt hållbara tankesätt. Vi jobbar endast med importörer och producenter som också värnar om miljö, djur och människor. Oavsett om det gäller vin, öl, cider eller alkoholfritt. De flesta viner är helt utan tillsatser -  alltså naturviner där bonden fokuserar på den rena råvaran.

Vi arbetar ständigt med att utveckla vårt alkoholfria utbud med egna drycker som vi gör på bär eller frukt från Sverige, men helst direkt från Funäsfjällen.  

Läs gärna mer om vad hållbarhet innebär för oss